Târgul 3-în-1

Lunile de iarnă trebuie decorate ca să nu observe omul că de fapt este frig, e plin de zăpadă și țurțuri de gheață, iar ceaiul fierbinte după 2-3 luni de răcoare și lopătat nămeți nu mai înveselește spiritele – așadar s-a inventat Valentine’s Day.

Am preluat sărbătoarea, doar la noi e iarna lungă și pretextul pentru hlizeală și răsfăț e suficient de bun – e o sărbătoare bună, nu dăunează nicicui.

Ceea ce m-a frapat astăzi în incursiunea mea prin centrul orașului, pe pietonala sibiană, a fost însă amalgamul – de la inimioare, ursuleți de pluș, dulcegării comestibile, jucărioare de lemn pentru copii, baloane cu imagini, bijuterii, flori până la mărțișoare, felicitări de 8 Martie și medalioane împletite pe șnururi alb-roșii am găsit de toate. Se pare că e rentabil și perfect logic să se pregătească omul din timp și pentru cadouri de 1 și 8 martie, doar și-așa nu mai e mult până atunci. Probabil că jucăriile pentru copii trimit de fapt la 1 iunie, că doar după iarnă urmează primăvara cu toate lunile ei succesive și, de ce să nu profităm, nu?

Mă gândesc că ar fi mai util să organizăm odată la 3 luni târguri, căsuțe și tarabe care să cuprindă toată panoplia de produse ce ar putea fi trebuincioase tuturor sărbătorilor de sezon – gândite pe anotimpuri, să nu forțăm oamenii să cumpere mărțișoare în martie, globuri în decembrie sau costume de baie în iulie. Cuprinzător, de import dar cu prețuri „de ocazie” ori „handmade” și musai cu sloganuri gen „Black Friday de Ziua Îndrăgostiților” și oferte strigate „3 la zece lei”.

profitable-offers

Image source : http://goo.gl/WeJmUi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s