Despre mine și alți oameni

Ne alegem partenerii cu simțul umorului. Ne plac oamenii spirituali. O glumă bună poate destinde orice atmosferă, poate descreți frunți și poate readuce armonia acolo unde s-a înstăpânit gâlceava.

E important ca omul de alături să fie vesel, amuzant. M-am întrebat de ce reacționez eu personal atât de bine la cei care sunt mai receptivi la umor și mai hazlii din fire. Este vorba despre acel element al copilăriei de care se pare că nu mă pot lipsi: jocul – aspectul ludic al existenței. Echivalez umorul celui de lângă mine cu disponibilitatea lui la joacă, la acea pornire sinceră, senină, intuitivă și fermecătoare pe care o regăsesc la copiii fericiți în universul lor jucăuș, dinamic și creator.

Disting măscăricii de oamenii amuzanți. Cei dintâi îmi displac – sunt acei copii pervertiți, în al căror joc nu mai pot recunoaște autenticul. Din același motiv resping fățarnicul convențional al clovnilor, unde jocul este rezultatul unei repetiții conștient pregătite, unde zâmbetul este forțat și indus. 

Nu reușesc să înțeleg nici persoanele mereu cu gura până la urechi, permanent bine-dispuse, care râd din orice, de cele mai multe ori gratuit sau inadecvat – așa cum alții își maschează stinghereala învârtind un inel sau răsucind o țigară între degete. Am asimilat conceptul oamenilor veseli, însă acelor rare personaje cărora le lipsește aparent momentul de seriozitate, de meditație, procesul de cogitație și experiența în nuanțe variate a vieții; acelora nu le-ar putea spune niciodată „prieteni”.

Nu mă mulțumește jocul veridic al umorului – îl iubesc doar pe cel cu adevărat real.

video games minimalistic funny artwork guild wars 2 quaggan_www.wall321.com_23Image source : http://goo.gl/LRXMOy

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s