Procedură

Cum încurajezi un om să plece atunci când tu ai vrea din tot sufletul să nu plece?!

Îți impui să privești rațional. Asta își dorește. Cunoaște riscurile. Și avantajele. Îți e prieten. Are nevoie de susținere, de îmbărbătare, de un strop de optimism.

Îți imaginezi că ai fi tu în locul său. Nu poți. Nu poți să-ți imaginezi așa ceva. Tu nu-ți dorești să pleci. Revenind. Ești în locul său, așa absurd și improbabil. Ai nevoie ca un prieten să îți spună că totul o să fie bine, că Cineva acolo sus veghează ca totul să decurgă frumos, pozitiv. Ai nevoie să simți că nu ești singur în demersul inițiat. Să știi că unele lucruri or să se schimbe, dar nu în detrimentul altora pe care le vrei statornice. 

Reiei dialogul cu prietenul tău. Îi spui că într-adevăr ai încredere în capacitățile și șansele sale de a reuși oriunde, în orice societate, în orice context și că Providența îi răslpătește pe cei care merită. În plus, îl asiguri că prietenii nu se pierd atunci când intervine distanța fizică. Tot ce va lipsi va fi îmbrățișarea fizică deasă și repetată, dar comunicarea, prietenia, susținerea, viețuirea unor evenimente și impresii va dăinui, se va continua. Monologând zâmbitor, îți dai seama că nu sunt vorbe goale, ci adevăruri pure, simple, în care crezi. Că în tot ceea ce-l privește pe celălalt ești optimist.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s