Etajera (sau cum să te enervezi într-un weekend)

Când am o idee fixă, nu scap de ea decât încercând să o aplic. Așadar, am comandat etajera dorită de pe un site autohton, de la un producător necunoscut mie, sperând că deși produsul e în lichidare de stoc, mai e disponibil.

Se discută telefonic și, având în vedere că urmează să plătesc din buzunarul propriu transportul, solicit experea cu un anume serviciu de curierat rapid, astfel încât să beneficiez de un preț bun, având contract cu o firmă anume și doar cu aceea. Furnizez date de contact și mă bucur că este totul rezolvat.

Sâmbătă dimineața mă trezesc la ușă cu un alt curier (cu care avea contract producătorul de mobilă) și trebuie să strâng toți banii numerar din casă ca să achit „un colet lung și foarte greu” care este ușor ros la capete și din care se văd pe alocuri mici piese metalice, pe care le identific ca fiind șuruburi și, repsectiv, cleme de fixare pentru șuruburi cu autostrângere. Bombăn și îmi temperez soțul enervat de la prima oră a zilei și amân pe a doua zi montajul monstrului.

Desfăcând ambalajul de carton, descopăr că unele plăci (polițe) sunt ușor atinse din loc în loc, că vreo 2 au niște cuie înfipte anapoda în laterale și că nici nu au dimensiuni perfect identice. Pentru că nu am ales un produs scump, ci unul ieftin pe care să-l poată necăji în voie copilul meu de 2 ani, nu mă deranjează neapărat aceste detalii. 

Soțul meu se apucă de munca fizică și eu il ajut. Între picioare, polițe, placaje subțiri și bârne, se împleticește micul om care manevrează 3 șurubelnițe simultan, lărgind niște găuri standard.

După ce fixăm „capacul” etajerei și mai căutăm prin casă, pe sub covor și prin curte niște șuruburi și niște suporți metalici pentru polițele mobile, constatăm că ne lipsesc din punga ruptă aproximativ 20 de piese de feronerie.

Negociem calea de urmat. Decidem să modificăm tot sistemul și trecem pe holșuruburi. Astfel, trebuie adusă bormașina pentru infiletat, cumpărate holșuruburi pentru lemn și eliminate toate șuruburile deja parțial sau integral fixate.

După o tură prin OBI și o muncă nocturnă, după ce toate polițele sunt bine prinse și etajera are conturat scheletul, vrem să finalizezi frumos cu montarea fermă a plăcilor de pe spate. Alegem tot o serie de holșuruburi, dar mult mai scurte, pentru a fi siguri că nu zboară lucrurile de pe rafturi în cazul în care s-ar desprinde placajul. Stupoarea de încheiere ne-o generează descoperirea că acele două mari plăci nu acoperă suprafața pentru care sunt menite. Fie le unim pe centru, dar atunci nu ne rămâne suficient spațiu pe canturi pentru a putea fixa corect placajul, fie lăsăm un spațiu pe toată lungimea care nimerește în centrul rafturilor, ca și când s-ar fi dorit o aerisire tâmpă pentru obiectele ce vor fi înghesuite în etajeră. Optăm pentru cea de-a doua variantă și la final tragem o bandă de autoadeziv pentru ca spațiul longitudinal rămas să fie mai puțin vizibil.

Și uite-așa, sfârșitul de săptămână a trecut și m-am ales cu o etajeră plină de jucării, insuficientă desigur, a cărei asamblare a fost o probă de inginerie și o sursă de enervare pentru a nu uita că suntem români în România.

 

Advertisements

2 thoughts on “Etajera (sau cum să te enervezi într-un weekend)

    • lionceau21 says:

      Să știi că nu. Radu a insistat că vrea să facem o „plângere”, dar nu am energie pentru scandal. Mă descarc așa în modul meu personal și cam atât 🙂 Deși știu că poate asta conduce în timp la o propagare a situației, când și alți clienți vor păți ce-am pățit noi din cauza incompetenței angajaților..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s