Eroare

Sâmbăta, ca nici o altă zi din săptămână, ne permite să imprimăm tuturor acțiunilor noastre o lentoare aparte, un sens foarte leneș al ființării matinale. Eu ador amorțeala dimineților de sâmbătă, când totul e mai difuz, mai neconturat și mai domol. Întârziu sub plapumă și ascult cu ochii închiși suntele casei și ale celor care mișună prin ea. Copilul e vesel ca întotdeauna la prima oră, soțul pornește televizoare și computere, deschide și închide uși, pornește și oprește apa la baie, povestește cu micuțul tropăitor care are multe de spus despre o mașină uitată în hol sau despre un animal de pluș căzut pe jos.

Primesc pupici, povestioară de trezire, ochelari și papuci de casă aduși în pat, iar mai apoi dojeană zâmbitoare că prea mult lungesc momentul trezirii. Zâmbitoare, mă dedic și eu îmbrăcatului, îmbrățișând la intervale copilul care se împleticește printre pantalonii mei. Cer cafea la ibric, știind că trebuie inaugurat ibricul de aramă muncit de țigani harnici, achiziționat de către soț la ultima ediție a Târgului Olarilor din Sibiu și aud o bombăneală pozitivă dinspre bucătărie.

Cu două codițe strâmbe și un copil mâzgalit de carioca pe față, pășesc în bucătăria de unde mirosul cafelei fierbând mă atrage ca o tentație irezistibilă și, pe un ton declarativo-confesional, îi explic bărbatului care manevrează ibricul:

– Știi că ziua mea preferată din săptămână e sâmbăta?

– Da, dragule, știu. Va trebui însă să aștepți până mâine. Azi e vineri.

Întreaga mea seninătate fericită s-a disipat într-un norișor de neîncredere și îndoială, iar zâmbetele mulțumite mi-au încremenit pe chip, lăsând loc unei profunde perplexități.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s