Minibiblioteci la Sibiu – Proiectul IEI O CARTE, PUI ALTA LA LOC

Am citit astazi ca FUNDATIA COMUNITARA SIBIU (http://fundatiacomunitarasibiu.ro/) va lansa in curand un nou proiect, care sper eu sa implice cat mai multi sibieni, cat mai multi oameni – apartenenta la oras nefiind de fapt o obligativitate. 

In 10 locuri din orasul Sibiu vor fi amplasate niste minibiblioteci din care oricine va putea alege o carte, respectand principiul “iei o carte, pui una la loc”. O varianta moderna si intelectualizata de LEAPSA. O varianta incitanta si placuta; o provocare careia am de gand sa-i dau curs la prima ocazie!

Ideea de a face accesibil oricui oricand un raft cu carti mi se pare formidabila. Mi-am imaginat deja oamenii citind in parcuri, facand schimb de impresii si recomandari; revenind la minibiblioteci doar pentru a alege alta carte.

Aceste casute din lemn si plexiglas lucrate manual vor deveni in curand camin al cuvintelor, al povestilor, al lumilor create de scriitori, isi vor deschide usile pentru a primi universuri intregi si pentru a oferi alte si alte orizonturi si interpretari existentei. Mici adaposturi cu semnificatii simbolice, cuprinzand invitatii jucause la lectura, desi nu sunt inca montate nicaieri, mie mi-au inspirat deja un entuziasm contagios.

Am ales si cartile pe care le voi avea la mine pentru primele schimburi: Cititorul din pestera de Rui Zink si Mainile mici de Andrés Barba. Sunt niste volume minuscule, pe care eu le-as citi fie pe o banca de pe Strada Cetatii, fie pe iarba in Parcul Sub Arini si pe care eu le consider marcante, incantatoare prin prospetimea scriiturii si prin subtilitatile mesajelor.

Image

 

Vom urmari postarile de pe siteul de socializare Facebook pentru a ramane la curent cu desfasurarea programului demarat. https://www.facebook.com/fundatiacomunitara.sibiu

Advertisements

One thought on “Minibiblioteci la Sibiu – Proiectul IEI O CARTE, PUI ALTA LA LOC

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s