Jeanette Winterson :: Pasiunea ::

L-am intrebat DE CE SE FACUSE PREOT si imi raspunse ca, daca tot trebuie sa lucrezi pentru cineva, atunci CEL MAI BUN SEF ESTE UNUL ABSENT.

Nu-i nevoie sa-l intrebi pe-un copil daca este fericit, asta se vede. Copiii sunt sau nu sunt fericiti. Adultii vorbesc despre fericire pentru ca de cele mai multe ori nu sunt fericiti. […] Sa nu vorbesti niciodata despre fericire cu un filosof.

 

Nu stiu cum un intuneric poate fi atat de diferit de un altul. Intunericul adevarat este mai dens si mai tacut, el umple spatiul dintre haina si inima. Iti intra in ochi. […] Ma tem de Bezna. […] Stai nemiscat in Bezna pe camp sau pe-un drum oarecare. Atunci intelegi ca esti doar tolerat acolo. Bezna iti permite sa faci doar cate un pas. Pasesti, si Bezna se inchide in spatele tau. In fata, nu ai spatiu pana nu ti-l iei. Bezna este absoluta. Sa umbli prin Bezna e ca si cum ai inota sub apa, numai ca nu poti iesi la suprafata dupa aer.

 

[…] femeilor le place sa le tratezi cu respect. Sa le intrebi inainte de-a le atinge. Ei bine, nu cred ca Dumnezeu a procedat asa cum se cuvine cand si-a trimis ingerul, fara ca macar sa-ntrebe, dupa care si-a impus vointa, nelasandu-i timp nici macar sa-si pieptene parul. Nu cred ca i-a iertat-o vreodata. Prea s-a grabit. Asa ca n-o condamn pentru ca e acum atat de trufasa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s