Ce inseamna moarte stupida?..

de multe ori auzi oamenii vorbind despre o “moarte stupida”. stau acum si ma intreb daca exista vreun altfel de moarte? exista o moarte inteligenta?! exista vreo moarte inspirata?! stiu ca exista “moarte eroica” pentru neam si patrie, desi este la fel de stupida – moartea in sine; doar ca i se asociaza o semnificatie aparte ca sa para ca nu a fost inutila.
ne-am obisnuit sa auzim ca este stupid sa te sinucizi din dragoste ori din dezamagirea de a fi fost parasit de iubit(a). este stupid sa fii EMO, sa te simti deprimat si sa te sinucizi. dar sa mori de un atac cerebral este cu ceva superior? cu ce e mai buna o moarte in urma unei duble pneumonii fata de o moarte naturala ” de batranete ” ?!?!? sa mori ca porti dupa tine prea multi ani de viata – respectiv, natura considerand ca ai trait destul – este cu ceva mai bun? mai frumos? mai nobil?

nu, raspunsul este , nu, insa oamenii care raman nu mai sufera atat de mult in urma disparitiei, imaginandu-si ca “ai avut vreme” sa-ti traiesti viata. moartea in sine nu poate fi inteligenta, dar se pare ca poate fi stupida din cauza ca o privim cu frustrare. o privim cu neputinta, ciuda si ranchiuna. si atunci, devine brusc STUPIDA.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s